Merhaba, bugün hosting nedir, ne işe yarar, hosting çeşitleri nelerdir, hosting kararları alırken nelere dikkat edilmelidir detaylı bir şekilde anlatacağım.
Hosting veya diğer bir ismiyle Barındırma, bir web sitesinde gösterilmek istenen bütün bilgilerin kullanıcılar tarafından erişebilmesi hizmetidir. Önemli olan kısmı da bu sayfaların kesintisiz bir şekilde internet üzerinde yayınlanmasıdır.Web sitesi tasarımcıları hosting hizmeti sayesinde web sitelerine dünyanın her yerinden, her noktadan kesintisiz olarak 7/24 erişim sağlayabilmektedirler.
Hosting Ne İşe Yarar?
Bir web sitesinde bulunan içerik, fotoğraf, görseller, videoların hepsi hostingler tarafından saklanmaktadır. Adres çubuğuna site adı yazılıp aratıldığında ziyaretçiler hosting dosyalarının ait olduğu adrese yönlendirilir. Hosting olmaması siteye ulaşılamamasına neden olur. Bir web sitesinin olması için hostinginin olması gerekmektedir.
HOSTİNG ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
1.Wordpress Hosting
Kısacası blog oluşturma, içerik yönetimi yapmak için Wordpress Hosting hizmeti kullanılmaktadır. Birkaç dakika içerisinde wordpress sitenizi sorunsuz bir şekilde oluşturmanızı sağlamaktadır.
2.Linux Hosting
Özellikle PHP, MySQL, Python vb açık kaynak yöntemine uygun araçlarla düzenlenmiş olan siteler için kullanılmaktadır.
Kullanımda olan açık kaynak tabanlı binlerce web (cms, blog, forum, e-ticaret…vs) uygulaması bulunmaktadır.
3.Windows Hosting
Windows Server işletim sistemi üzerinden kesintisiz ve hızlı bir hizmet almanız sağlanmaktadır.
4.Kurumsal Hosting
Şirketlerin özel ihtiyaçlarına göre kullanılmaktadır. Dahayüksek e-posta kotası ya da daha fazla ssd disk alanına sahip olmak istemesi gibi örnekleri verebiliriz.
5.Bulut Sunucu
İşlerin büyümesi ile birlikte ve siteniz artık yoğunluk nedeniyle daha fazla hafıza, işlemci ve disk alanına ihtiyaç duyabilir. İşte bu ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla bu hizmetler verimli şekilde kullanılabilmektedir.
6.Dedicated Server ( Fiziksel Sunucu)
Tüm hizmetler içerisindeki en büyük ve güçlü hizmettir diyebiliriz.Web siteniz olabilecek en hızlı şekilde ve sorunsuz çalışacaktır. Tabi bu hizmetin maliyeti de diğerlerine göre yüksek olacaktır. Bu sebeple bu hizmete geçmeden önce maliyetleriniz ve iş kapasiteniz mutlaka dikkatli şekilde incelenmelidir.
Hosting Kararı Verirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Hosting kararını verirken göz önünde bulundurulması gereken bazı hususlar vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
Web alanı: Adından da anlaşılacağı gibi web sitenizi barındırmanız için ne kadar bir yere(alana) ihtiyacınız olduğu ile alakalıdır.
E-posta hesapları: Planınız kapsamında ihtiyaç duyacağınız E-Posta hesapları sayısıdır. İşinizin büyüklüğüne ve mahiyetine göre bu sayı değişebilir.
Kontrol paneli: Tüm hizmet ve uygulamalarınızı yöneteceğiniz alandır. Önemli nokta bu panelin kullanımının kolay olmasıdır. İşin çeşidine ve içeriğine göre bu panel şekillendirilebilir. Kendi kontrol panelinizi de kullanabileceğiniz gibi hosting sağlayıcılarının çoğunun sunduğu cPanel veya Plesk hizmetlerinden faydalanmanız sağlanmaktadır.
Aylık transfer (veya trafik): Web sitenizin bir ay içerisinde kullanıcılara aktaracağı verinin toplam miktarıdır. Örnek olarak, web sitesiniz 25 KB’lık ise ve 2 kullanıcı tarafından ziyaret edilirse, 50 KB’lık, iki katı transfere ihtiyacınız var demektir. Kullanıcı sayısı arttıkça transfer miktarı da doğru orantılı olarak artacaktır.
Yorum Yapabilirsiniz.
E-posta mailiniz gizli kalacaktır.*